Ste samostojni podjetnik ali pa še razmišljate o tem, da bi to postali? Če gre za dejavnost, za katero boste potrebovali poslovne prostore, boste morali razmisliti o njihovem najemu, v primeru, da poslovnih prostorov ne potrebujete, pa najbolj cenovno ugodno rešitev za vas predstavlja virtualna pisarna Ljubljana, ki vam omogoča registracijo sedeža podjetja na naslovu v prestolnici, ne da bi morali tam zares imeti svoje poslovne prostore.

Ali vaše podjetje ne potrebuje poslovnih prostorov?

Nekatere dejavnosti so takšne, da za njihovo opravljanje poslovni prostori niso potrebni. Veliko samostojnih podjetnikov tako dela od doma, opravljajo terensko delo, pri katerem obiskujejo stranke ali poslovne partnerje, in podobno. Virtualna pisarna Ljubljana je namenjena točno takšnim podjetjem, saj omogoča registracijo poslovnega prostora brez najema fizičnih poslovnih prostorov.

Ne želite imeti sedeža podjetja na domačem naslovu?

Sedež podjetja ali poslovni naslov podjetja je uradni podatek, ki je tudi javno objavljen. Zaradi tega marsikdo ne želi imeti sedeža podjetja na domačem naslovu, kljub temu pa potrebuje nek naslov, na katerem bi lahko registriral podjetje. Virtualna pisarna Ljubljana je namenjena točno takšnim posameznikom in podjetjem, saj z njenim najemom dobite lasten poslovni naslov – torej vam slednjega ne bo treba registrirati na domačem naslovu, niti vam ne bo treba najemati fizičnih poslovnih prostorov samo zato, da bi se temu izognili. Če torej ne želite imeti sedeža podjetja na domačem naslovu, a potrebujete poslovni naslov za registracijo podjetja, je virtualna pisarna storitev, ki je kot nalašč za vas.

delo od doma

Ste samostojni podjetnik in živite v bloku?

Najemnik ne more kar tako registrirati sedeža podjetja na naslovu stanovanja, v katerem živi, ampak za to potrebuje soglasje lastnika. Slednji morda takšnega soglasja ne želi dati, kar za nekoga, ki bi rad uporabil svoj domači naslov za registracijo podjetja, lahko predstavlja velik problem – poslovni naslov je namreč pri registraciji podjetja nujno treba podati. Če je lastnikov več, je pridobivanje njihovih dovoljenj oziroma soglasij lahko še posebej zapleteno, kar velja ne le za tiste v najemu, ampak za vse, ki niso sami lastniki stanovanja, v katerem živijo.

Enak problem lahko nastopi tudi v blokih in drugih večstanovanjskih stavbah, saj je za registracijo in opravljanje nekaterih vrst podjetniških dejavnosti nujno potrebno soglasje sosedov. Če nekateri sosedje takšnega soglasja ne želijo dati, podjetnik svojega podjetja v stavbi ne more registrirati. Virtualna pisarna Ljubljana v takih primerih podjetnikom omogoča, da sploh lahko registrirajo svojo dejavnost in tako lahko začnejo s poslovanjem.

Zakaj je virtualna pisarna Ljubljana prava rešitev za vas?

Virtualna pisarna Ljubljana omogoča najem poslovnega prostora oziroma sedeža podjetja ter je tako še posebej odlična rešitve za tiste podjetnike:

  • ki potrebujejo poslovni naslov za registracijo svoje dejavnosti,
  • ki za opravljanje svoje dejavnosti ne potrebujejo lastnih poslovnih prostorov,
  • ki ne želijo imeti sedeža podjetja registriranega na domačem naslovu,
  • ki živijo v bloku in imajo težave z zbiranjem soglasij sosedov za opravljanje svoje dejavnosti ali pa se ne želijo ukvarjati z zbiranjem takšnih soglasij,
  • ki živijo v najemu oziroma niso (edini) lastniki stanovanja, v katerem bodo opravljali dejavnost, drugi lastniki pa ne želijo podati soglasja za to.