SEO članki se uporabljajo za to, da lahko z njihovo pomočjo algoritmi spletnih iskalnikov vašo spletno stran med iskalnimi zadetki za določeno ključno besedo uvrstijo višje. To zagotovo pomembno vpliva na njeno obiskanost, saj je dokazano, da spletni obiskovalci najraje klikajo strani, ki so med zadetki iskanja uvrščene na najvišje pozicije. Zaradi tega je vsekakor zelo pomembno, kako so takšni članki napisani, pri čemer je važno tako to, katere ključne besede vsebujejo, kje v besedilu se te pojavljajo in kako pogoste so v njem, kot to, da gre za unikatno in edinstveno besedilo, kakršnega ni možno najti nikjer drugje na internetu.

seo članki
SEO članki – Spletnopero.si

Besedila za SEO optimizacijo

Ko govorimo o optimizaciji spletnih strani, govorimo o tem, da mora biti stran prilagojena algoritmom spletnih iskalnikov in mora delovati čim bolj optimalno. To vključuje tako njene tehnične lastnosti kot tudi vse ostalo, optimizirana pa mora biti tudi vsebina na njej. Poleg tega pa se za uspešno optimizacijo uporabljajo tudi tako imenovani SEO članki.

Z njimi poskrbimo za povezave do naše strani iz drugih relevantnih strani na internetu, s čimer tudi naša stran za algoritme spletnih iskalnikov postane bolj pomembna, bolj relevantna. Gre torej za v teoriji dokaj enostavno metodo, ki pa v praksi zahteva marsikaj in je vanjo treba vložiti precej dela, saj je konkurenca velikokrat precej močna in je pri tem treba tudi kar nekaj iznajdljivosti. Oziroma je pomembno predvsem to, da redno skrbimo za to, da naša stran ohrani čim boljše pozicije med rezultati spletnih iskanj.

Kakšne lastnosti morajo imeti SEO članki?

seo članek

Čeprav so besedila za SEO optimizacijo nekoč veljala za manj kakovostna besedila, pri katerih ni tako pomembno, kako so napisana, pa to dandanes zagotovo ne drži več. Algoritmi spletnih iskalnikov so namreč vedno pametnejši, pa tudi konkurenca na spletu je vedno večja. Zato lahko samo res s kakovostnimi besedili dosežemo uspeh pri optimizaciji. Glavne značilnosti, ki jih morajo imeti kakovostni SEO članki, so:

  • unikatnost,
  • vsebovanje izbranih ključnih besed,
  • čim bolj organska vključenost ključnih besed,
  • primerna količina ključnih besed,
  • ustrezna struktura,
  • primerna dolžina,
  • berljivost
  • pravopisna ustreznost.