Še pred leti skorajda nihče ni vedel, kaj je to 3D tisk, danes pa se ta uporablja skorajda povsod oziroma na res številnih področjih. V prihodnosti se bo njegova uporaba zagotovo še povečala, saj gre za tehnologijo, s pomočjo katere je mogoče na relativno enostaven način izdelati različne izdelke. Še posebej pa se dobro obnese pri izdelavi modelov izdelkov ali maket, saj omogoča, da do njih pridemo zelo hitro in brez prevelikih stroškov.

Kako do modela izdelka?

Če bi radi izdelali določen izdelek oziroma razmišljate o njegovi proizvodnji ali prodaji, je pametno najprej izdelati njegov testni model oziroma maketo. Tako boste videli, kako tak izdelek res izgleda, kako funkcionira, si lažje predstavljali njegovo velikost in vse ostale lastnosti. Testni model boste tako lahko tudi testirali, kar je pred redno proizvodnjo ali naročilom izdelave večjega števila takšnih izdelkov vsekakor zelo pomembno. V primeru, da bi želeli imeti model izdelka, preden ga spravite v proizvodnjo, se vam splača poslužiti tehnologije, ki ji pravimo 3D tisk. Z njeno pomočjo namreč lahko najhitreje in najceneje dosežete to, kar potrebujte, ter poskrbite za:

  • hitro izdelavo modela, ki bo videti zelo podobno kot vaš končni proizvod,
  • testiranje modela pred proizvodnjo,
  • preprečevanje možnosti napak pri proizvodnji modela.
3d printanje
3D tisk – 3D Tovarna

Če namreč testnega modela ne izdelate, lahko morebitne napake na končnem proizvodu opazite šele, ko proizvodnja že steče. Zaradi tega je nato treba zavreči veliko število izdelkov, kar je povezano s večjimi stroški. Zato je vsekakor pametno ravnati preudarno in najprej izdelati testni model. 3D tisk vam namreč omogoča prav to.

3D Tovarna

Podjetje 3D Tovarna predstavlja najboljšega partnerja, če iščete nekoga, ki bi vam pomagal do izdelave testnega modela ali kakšnega drugega izdelka s pomočjo tehnologije 3D printanja. Pri njih lahko naročite izdelavo modela ali makete in oni bodo poskrbeli prav za vse:

  • svetovanje pri načrtovanju izdelka, ki ga želite natisniti,
  • izdelavo računalniškega modela v CAD okoljih ali s skeniranjem,
  • razdelitev računalniškega modela na plasti s posebno programsko opremo,
  • izbiro primernega materiala,
  • 3D tisk.
3d tisk