Siemens izdelki za industrijo veljajo za najboljše rešitve na tem področju. S pomočjo njihovih rešitev in opreme lahko prvovrstno poskrbite za delno ali celovito avtomatizacijo proizvodnje. Gre namreč za eno od vodilnih podjetij na tem področju, ki skrbi za to, da se avtomatizacija vedno bolj razvija in postaja vedno bolj razširjena v vseh panogah. Pri tem nenehno vlagajo tudi v tehnološki razvoj in se trudijo izdelati opremo, ki bi čim bolj ustrezala potrebam strank. 

Najnaprednejše tehnologije in oprema 

Siemens izdelki za industrijo omogočajo enostavno avtomatizacijo v prav vseh industrijskih panogah. Tako se njihova oprema za avtomatizacijo uporablja pri proizvodnji avtomobilov, v farmacevtskih podjetjih pri izdelavi zdravil in drugih učinkovin, v kemijski in živilski industriji, v energetskih podjetij, različnih podatkovnih centrih, v gumarstvu, v lesnopredelovalnih obratih, strojegradnji in še na številnih drugih področjih. Nudijo namreč najrazličnejše rešitve, ki jih odlikujejo najnaprednejše tehnologije in: 

  • izredna kvaliteta,  
  • zanesljivost, 
  • funkcionalnost, 
  • enostavna uporaba, 
  • velika prilagodljivost, 
  • možnost nadgradnje, 
  • garancija, 
  • dobra podpora in tehnična pomoč, 
  • enostavno vzdrževanje, 
  • dolga življenjska doba. 

Avtomatizacija proizvodnje korak za korakom 

Če se odločate za avtomatizacijo proizvodnje, vam lahko pri tem pomagajo različni Siemens izdelki za industrijo, ki jih s pridom uporabljajo že v številnih podjetij in proizvodnjah po vsem svetu. Z njimi je mogoče optimizirati vsako proizvodnjo in poskrbeti za to, da postane bolj prilagodljiva in prožna. To je v svetu nenehnih in hitrih sprememb tržišča bistvenega pomena za ohranitev obstoja in doseganje čim večje konkurenčnosti, zato so vsi Siemens izdelki za industrijo zasnovani tako, da omogočajo čim večjo fleksibilnost pri uporabi ter se jih da hitro in enostavno tudi nadgraditi s temu namenjenimi razširitvenimi moduli, ki omogočajo različne nove, dodatne funkcije.   

Nakup tehnično ustrezne in kakovostne opreme pa je zgolj en majhen del avtomatizacije. Ta namreč popolnoma preobrazi proizvodnjo in njeno delovanje, zato mora biti premišljeno načrtovana. Treba jo je načrtovati korak za korakom ter dobro premisliti, na kakšen način bi jo bilo najbolje avtomatizirati, da bodo rezultati čim boljši. Treba se je vprašati tudi po ciljih avtomatizacije, saj se ti od proizvodnje do proizvodnje lahko močno razlikujejo. Z avtomatizacijo se namreč lahko doseže večjo časovno učinkovitost, lahko pa se zmanjša tudi stroške. Po drugi strani pa lahko z njeno pomočjo poskrbimo tudi za boljši nadzor nad vsemi fazami proizvodnje in zagotovimo enotno kakovost vseh končnih produktov. 

V primeru, da se odločate za avtomatizacijo, se je najbolje obrniti na podjetje Dankon in v njem zaposlene strokovnjake za to področje. So namreč eden od Siemensovih partnerjev in delujejo v Sloveniji kot distribucijsko in svetovalno podjetje, ki strankam pomaga pri vseh korakih do avtomatizacije. Svojim strankam nudijo vso potrebno podporo in svetovanje na tem področju, ravno tako pa jim dobavijo tudi vso potrebno opremo ter poskrbijo za njeno vgradnjo. Po potrebi se lahko z njimi posvetujete tudi glede izobraževanja kadrov in njihovega usposabljanja za uporabo Siemensove opreme, saj v ta namen v Celju organizirajo tudi različne in zelo praktično usmerjene tečaje PLC krmiljenja tako za začetnike kot vse ostale. Če se odločate za avtomatizacijo, vam bo tako njihova celovita podpora prišla še kako prav.