Koliko stane avtomatizacija objektov Siemens?

Koliko stane avtomatizacija objektov Siemens?

Avtomatizacija objektov Siemens pri zasebnih objektih, kot so na primer hiše, omogoča veliko večjo stopnjo udobja bivanja, kar je eden od glavnih razlogov, da se lastniki odločajo zanjo. Hkrati pa je s tako imenovanimi pametnimi hišami možno tudi optimizirati porabo energije za različne procese, kot so ogrevanje, hlajenje, zračenje, osvetljevanje in podobno. Ravno zaradi tega se za to odloča tudi ogromno podjetij, ki na tak način poskrbijo, da njihove poslovne stavbe ali proizvodni obrati postanejo bolj energetsko varčni, s čimer se znižajo stroški njihove uporabe in upravljanja. 

Pametni objekti in z njimi povezanimi stroški 

Za vzpostavitev pametne stavbe, za katero poskrbi avtomatizacija objektov Siemens, je potrebno izbrati ustrezno opremo, ki je proizvedena ravno v ta namen. Osnovni kos opreme običajno predstavlja kakovosten krmilnik, s katerim krmilimo in nadzorujemo različne procese v stavbi in to, kako bodo ti potekali. Kakšna oprema bo potrebna, je odvisno od številnih dejavnikov, zato je tudi o stroških težko govoriti na splošno. Cena je namreč odvisna od tega

  • ali bodo avtomatizirani vsi procesi, ki so vezani na stavbo in njeno upravljanje, ali pa zgolj nekateri med njimi, 
  • kako velik je objekt, 
  • kakšna oprema bo pri tem uporabljena, 
  • katerega proizvajalca izberete, 
  • kakšno stopnjo avtomatizacije izberete ipd. 
avtomatizacija objektov

Avtomatizacija objektov Siemens omogoča prihranek 

Avtomatizacija objektov Siemens predstavlja določeno začetno investicijo, na dolgi rok pa prinaša prihranek. Z njo je namreč mogoče optimizirati različne procese, ki so vezani na objekt, ter s tem poskrbeti tudi za boljši nadzor nad porabo energije ter večjo energetsko varčnost stavbe. Za podjetja namreč ogrevanje, hlajenje in ostali podobni procesi, ki so vezani na upravljanje stavbe, v kateri poteka njihova dejavnost, lahko pomenijo velik strošek. Zaradi tega je treba narediti vse, da je poraba optimalna oziroma jo čim bolj zmanjšati.  

Ravno zato se tudi splača investirati v takšno opremo, s pomočjo katere bo te procese možno krmiliti, optimizirati in nadzirati. Pametna stavba je namreč energetsko veliko bolj varčna stavba, v kateri energija ne gre v nič, saj je njena poraba natančno določena in nadzorovana. Če se odločate o tem, da bi investirali v pametno stavbo, zato velja preračunati, kakšen prihranek energije se vam obeta na dolgi rok in v koliko letih boste investicijo pokrili. Predvsem pa je treba v izračunu upoštevati tudi vse druge prednosti, ki ji prinaša avtomatizacija objektov Siemens.