Verjetno ste že kdaj slišali za Google Ads, če pa še niste, pa ste zagotovo že opazili oglase, ki vam jim med vašim brskanjem po spletu servira Google. Morda se vam zdi, da sami nikoli ne kliknete na takšne oglase, a statistike kažejo, da nanje klikne veliko ljudi. Zakaj? Ker so to oglasi, ki upoštevajo preference in ključne besede, ki jih spletni obiskovalci vpisujejo v iskalnik. Torej jim oglaševanje na Google Ads ponuja točno tisto, kar sami iščejo na spletu, zato tudi toliko obiskovalcev klikne na tak oglas.

Razlika med klasičnim in spletnim oglaševanjem

Klasično oglaševanje je uporabljajo oziroma še uporablja samo kanale, ki so omogočali veliko vidnost. To so recimo obcestni reklamni panoji, televizija, dobro prodajani časopisi in revije. Na tak način poskrbijo za to, da neko reklamo vidi čim več ljudi. Popolnoma drugače pa deluje spletno oglaševanje, saj je zasnovano tako, da določen oglas oziroma reklamo vidijo le tisti, ki jih tematika zanima.

V kolikor nekdo recimo kupuje nov avto, bo začel po spletu videvati samo reklame za avtomobile. Če nekdo v iskalnik vpiše poletna obleka, se mu bodo prikazovale reklame za trgovine z oblačili. Na tak način obstaja veliko večja verjetnost, da bo takšnega spletnega obiskovalca določena reklama pritegnila in bo kliknil nanjo.

Komu je namenjeno Google Ads oglaševanje?

Spletno oglaševanje, kakršno je Google Ads, je namenjeno prav vsem podjetjem, posameznikom in vsem ostalim, ki želijo privabiti obiskovalce na svojo spletno stran. To pomeni, da z njim lahko poskusi vsak, pri čemer se je treba zavedati, da se oglase vedno napiše za določeno ključno besedo, ki mora biti zelo premišljeno izbrana.

Od te ključne besede je namreč odvisno, komu in kje se bo prikazoval določen oglas. Prav tako pa je pred začetkom vsake takšne spletne kampanje treba natančno določiti cilje ter premisliti tudi o vašem proračunu in o tem, koliko ste pripravljeni vložiti v tak način promocije. Več informacij o tem, kako se lotiti takšnega načina reklamiranja, pa boste dobili na https://vendi.digital/google-adwords-oglasevanje/!